Kontakt

91-836 Łódź
Aleja Pierwszej Dywizji 16/18
Tel:(42) 657-16-53

Cukiernik

W ramach projektu „Moje umiejętności moja przyszłość” , uczniowie rozwijali swoje umiejętności oraz zainteresowania podnosząc kompetencje zawodowe. Doskonalili elementy obróbki surowców, prowadzili procesy produkcyjne, rozwiązując zaistniałe problemy. Doskonalili również organizację pracy własnej jak i w grupie. W zakresie tematyki zajęć , realizowali następujące projekty oparte na zasadach zdrowego żywienia:

  1. Wytwarzanie r\tortu kokosowego z białą czekoladą i wodą różaną
  2. Kula Marchewkowa
  3. Tort kokosowy z białą czekoladą i wodą różaną/
  4. Kula marchewkowa /
  5. Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i bezą
  6. Mech leśny/
  7. Sernik snikers na zimno/
  8. Ciasteczka degustive/
  9. Energetyczne batoniki granola
  10. Ciasteczka owsiane/
  11. Keks razowy z suszonymi śliwkami i czekoladą
  12.  Snikers
  13. Wegański kopiec kreta
  14. Piernik orkiszowy
  15. Ciasto brownie
  16. Wegański tort oreo
  17. Tort kokosowy z białą czekoladą i wodą różaną/
  18. Ciasto pomidorowe
  19. Piernik orkiszowy
  20. Sernik czekoladowy wegański
  21.  Orzeźwiający szejk truskawkowy

W ramach zajęć projektowych odbył się kurs carvingu, czyli wytarzanie różnego rodzaju dekoracji z warzyw i owoców.