Cukiernik
W ramach projektu „Moje umiejętności moja przyszłość” , uczniowie rozwijali swoje umiejętności oraz zainteresowania podnosząc kompetencje zawodowe. Doskonalili elementy obróbki surowców, prowadzili procesy produkcyjne, rozwiązując zaistniałe problemy. Doskonalili również organizację pracy własnej jak i w grupie. W zakresie tematyki zajęć , realizowali następujące projekty oparte na zasadach zdrowego żywienia:
- Wytwarzanie r\tortu kokosowego z białą czekoladą i wodą różaną
- Kula Marchewkowa
- Tort kokosowy z białą czekoladą i wodą różaną/
- Kula marchewkowa /
- Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i bezą
- Mech leśny/
- Sernik snikers na zimno/
- Ciasteczka degustive/
- Energetyczne batoniki granola
- Ciasteczka owsiane/
- Keks razowy z suszonymi śliwkami i czekoladą
- Snikers
- Wegański kopiec kreta
- Piernik orkiszowy
- Ciasto brownie
- Wegański tort oreo
- Tort kokosowy z białą czekoladą i wodą różaną/
- Ciasto pomidorowe
- Piernik orkiszowy
- Sernik czekoladowy wegański
- Orzeźwiający szejk truskawkowy
W ramach zajęć projektowych odbył się kurs carvingu, czyli wytarzanie różnego rodzaju dekoracji z warzyw i owoców.