Kontakt

91-836 Łódź
Aleja Pierwszej Dywizji 16/18
Tel:(42) 657-16-53

Cukiernik 751201

Jeśli interesujesz się ciastkarstwem, jesteś pomysłowy i robisz domowe wypieki, a chciałbyś podwyższyć swoje umiejętności wybierz zawód cukiernika.

    Rynek słodyczy to duży rynek, oferuje swoim klientom słodkości o najwyższych walorach smakowych. Zapotrzebowanie na kwalifikacje i kompetencje zawodowe na rynku pracy będzie ciągle aktualne.

Teoretyczne przedmioty zawodowe

SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych

-Technologie produkcji cukierniczej

- Wyposażenie zakładów cukierniczych

- Bezpieczeństwo i higiena pracy

- Język angielski zawodowy

- Produkcja wyrobów cukierniczych - zajęcia praktyczne

 TG.04. Produkcja wyrobów cukierniczych

- Technologie  produkcji cukierniczej

- Technika w produkcji cukierniczej

- Działalność gospodarcza w branży spożywczej

- Bezpieczeństwo i higiena pracy 

- Język angielski zawodowy

- Produkcja wyrobów cukierniczych - zajęcia praktyczne

Po ukończeniu szkoły uczeń:

- obsługuje maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów cukierniczych;

- sporządza półprodukty cukiernicze;

- sporządza gotowe wyroby cukiernicze;

- dekoruje wyroby cukiernicze.

ABSOLWENCI— mogą być zatrudnieni w zakładach wytwarzających wyroby cukiernicze oraz ciastkarskie na stanowiskach produkcyjnych i pomocniczych.

Kandydat do zawodu musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia.