"Polska Wielkanoc" - V Konkurs gastronomiczny
"Przygoda w kuchni" to V edycja konkursu gastronomicznego, który w tym roku odbył się
6 kwietnia w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym nr 1 w Łodzi.
Na stołach dominowały żółto - zielone barwy, na talerzach jaja, żurki, mazurki, a w powietrzu unosił się zapach "Polskiej Wielkanocy".To właśnie z tym tematem zmierzyła się młodzież z siedmiu szkół
z województwa łódzkiego.
"Uczniowie doskonale poradzili sobie z zadaniem. Zaskoczyli mnie nowatorskimi pomysłami, smacznym jedzeniem i zdrową rywalizacją - mówi jeden z jurorów szef kuchni łódzkiej restauracji".
Nasza drużyna pod opieką pani Anny Stankiewicz postawiła na tradycję i zajęła trzecie miejsce prezentując jurorom żurek w chlebie podawany z białą kiełbasą i jajem przepiórczym.