Kontakt

91-836 Łódź
Aleja Pierwszej Dywizji 16/18
Tel:(42) 657-16-53

Kucharz małej gastronomii


       

 

         W ramach dodatkowych zajęć, realizowanych w ramach projektu: „Zwiększenie kompetencji społecznych i zawodowych uczniów”, młodzież ucząca się w zawodzie kucharz doskonali swoje wiadomości i umiejętności związane z wybranym kierunkiem kształcenia. Specjalnie na potrzeby projektu opracowano program kształcenia modułowego, uwzględniający standardy wymagań egzaminacyjnych kierunku kucharz. Zaplanowano zadania, podczas których uczniowie doskonalą swoje kompetencje, którymi muszą wykazać się  podczas egzaminu zewnętrznego, potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.

    W ramach zajęć uczą się:

- planowania czynności związanych z wykonaniem zadania,

- organizowania stanowiska pracy,

- wykonywania zadania zgodnie z zachowaniem przepisów bhp,

- prezentowania wykonanego zadania.

W nagrodę uczniowie mogą skonsumować i ocenić walory smakowe samodzielnie wykonanych potraw.